/spaten.jpg       /spaten3.jpg

En av Tyskland 's mest framgångsrika bryggerier, Spaten är djupt rotad i Münchens ärevördiga ölbryggning tradition, men det är fortfarande modern och dynamisk.

Spaten har varit en ledande exportör av tyskt öl i mer än ett århundrade. Vi spelade en avgörande roll i upprättandet av den nuvarande överlägsna världsomspännande rykte för tyskt öl. Grunden för vårt ständigt växande exportsiffror var en hälsosam pionjäranda som ledde oss att inrätta ett nätverk av engagerade handelspartner på ett tidigt stadium. Idag tar människor över hela världen nöje i att dricka ursprungliga Spaten öl, inte bara i grannländerna Frankrike, Österrike och Schweiz, men även i Italien, Spanien, Skandinavien och USA.

/img_20160921_110423.jpg

Tyska renhet lag
I 1516 utfärdade hertig Wilhelm IV av Bayern den så kallade 'renhet lagen', decreeing att därefter öl var endast får bryggas från malt, humle och vatten. Sedan dess har Spaten bryggt sitt öl i strikt följsamhet till renhet lagen - kvalitet som du kan smaka. Lagen kallas Reinheitsgebot.

 

                    /img_20160921_122057.jpg                    /sam_2774.jpg

Råvaror
Den speciella kvaliteten av våra öl är en fråga av stort intresse för oss. Det är därför vi använder bara råvaror av högsta kvalitet för att producera våra öl. Malt lånar öl sin rikedom i smak och dess färg. Malt för Spaten öl framställs av korn odlas främst i Bayern. Vi uppmärksamma mycket att renheten av dess stam. Humle är den 'själ' öl, utlåning ölet dess distinkt bitter doft. Vår Humle odlas i Hallertau ligger norr om München. De, alltför, är föremål för stränga kontroller. Jästen levererar jäsning som ger upphov till alkohol och koldioxid. Spaten använder uteslutande egna renrasiga stam av jäst. 90 procent av öl består av vatten. Vattnet för våra ölsorter kommer från våra egna djupa brunnar och är särskilt känd för sin renhet.